Primer que tot, pensem que com més reposi i maceri, més bona serà. Si teniu un sarau dissabte al vespre, feu-la divencdres al vespre, o màxim dissabte al matí.
Les quantitats son com per a una boa, però la que us sobri us la beureu segur, durant els següents dies:
- Dos litres de vi roí, mesquí, xungales i baratu. Em vaig atrevir, fins i tot, a fer servir vi en tetrabrick. Evidentment, res us prohibeix de posar-hi Sangre de Toro, que diuen que és el millor ví per a una sangria de qualitat mitjana.
- Dos litres de refresc de taronja amb gas. Jo vaig usar Fanta (una salutació, senyor Cobega; ja em farà arribar el xec on sempre)
- Un quart de quilo de sucre
- Cinc taronges i cinc llimones
- Una ampolla (75cl) de licor de prèssec, de menys de 30º
- Un raig mooolt generós de Cointreau, Triple sec o Grand Marnier.
- Tingueu a la vora una ampolla de vodka; per pujar el grau, si us sembla que es fluix; si no, no fa falta.
Necessiteu un recipient molt gran. Jo vaig fer servir una garrafa buida de 8l. Va molt bé; el broc és gros i m'hi cap a la nevera. I, a sobre, quan s'acaba no s'ha de netejar.
Llavors, sencillament, barrejar els ingredients en calent, per a facilitar que el sucre es dissolgui a la mescla. La fruita, que xuclarà alcohol i deixarà els seus sucs i aromes, s'ha de netejar i tallar en juliana, amb pell, o en grills. Com més petits els trossos, més sabor donarà. Com més temps maceri, millor.
Abans de servir-la convé afegir el gel, un quilo de glaçons.
I a beure (amb responsabilitat, i tal)
La quantitat de sucre és excessiva
ResponEliminaMolt bé, maco. L'altre dia el vam fer per a la meitat i no vaig partir bé la dosi (crec que vaig posar la mateixa que per a doble). Dolça ho és, però no com la que tu vas tastar, qualificada de xarop infantil.
ResponElimina