Ahir, fent un experiment, vaig espatllar dos fantàstics gintònics, que compartia amb en Bonetti. L'experiment va consistir en aprofitar mitja llimona al màxim. I per això vaig fer servir una liquadora. El que va passar és que el suc que en vam treure va ser tant "autèntica llimona concentrada" que feia indigerible el gintónic.
Però aquest error m'ha donat peu a millorar una recepta, que fins ara seguia al peu de la lletra; el Daiquiri, i convertir-la en el Xexi Daiquiri. La única llàstima és que s'ha de treballar una mica amb màquines.
Comencem: si teniu una picadora elèctrica de gel, ja podeu anar començant a fer neu o gel frappé.
Si no, primer el trossegem (picadora mecànica o ma de morter que casca el gel embolicat en un drap) i després el posem a una picadora de carn o a un túrmix resistent; l'objectiu és fer gairebé neu.
A una liquadora hi liqüem la llimona, sencera, a trossos. Un quart de llimona dóna per a una persona, i en sobra, fins i tot. No només en treiem el suc; en treiem també l'oli de llimona de la pell, i tot l'aroma. El resultat és un suc espés, opac i groc, que presenta una granulació en suspensió, per la qual cosa es tractaria de filtrar-lo amb un filtre molt fí.
Llavors, atenció, posem a la coctelera un parell de cullerades generoses de sucre comú, cobrim el sucre amb el liquat de llimona (ben cobert ens quedarà al punt; si ens passem acideijarà), afegim 5 segons de caiguda de rom (insisteixo; Havana Club 3 anys) i ho batim ben bé a la coctelera, a temperatura ambient. Quan el sucre s'hagi desfet, obrim la coctelera i hi posem un glaçó o dos. Tornem a tancar i ho batim fins que la coctelera sigui freda de nassos.
En una copa de cóctel (que si no en teniu, doncs que hi farem; també queda bé en una clàsica copa de champagne, d'aquelles planes, no de flauta) hi fiquem el gel frapé que hem fet abans i servim per sobre el contingut de la coctelera.
Serviu-lo amb palleta curta, o el gel us empiparà per a degustar-lo.
I ja està. És senzillament deliciós; la llimona té tots els gustos, el rom...bé; llegiu-vos el post del mojito, i m'entendreu. I més fred no pot ser.
Si us animeu a fer-lo, m'ho comenteu, si us plau?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada