Cercar en aquest blog

dijous, 11 d’agost del 2011

El Daiquiri Floridita

Hem parlat del Xexi Daiquiri, de la Flaca, però hem passat per sobre del rei, de l'origen dels còctels de rom amb llimona. No hem dit com es fa el Daiquiri del Floridita.



Després d'unes poques proves, crec que l'hem trobat. Vull dir si entres al Floridita, a diferència de si entres a La Bodeguita del Medio (on t'expliquen sense pegues com es fa el Mojito) no t'acaben d'explicar la recepta. I per internet tampoc es troba. I el que trobes no és gaire fiable.
Per tant, després d'uns tests de laboratori, en Max i jo crec que ho hem trobat:

* Havanna 3 ( dues parts). El del Floridita és Havana Club 3 anys, i punt.
* Suc de llimona (o de llima; tant és), una part.
* Sucre; mitja part. Sucre blanc. Res de sucre marró.
* A cada còctel, un cop de Marrasquino.
* Gel a punta pala.

El problema aquí és el gel; parlem-ne.
Si teniu batedora, cap problema; fiqueu set o vuit gels amb la resta d'ingredients i feu-lo batre fins que us canseu. Si no, hi ha una solució:
Primer piqueu gel a trocets, amb una mà de morter i els gels embolicats amb un drap. Després, al túrmix (d'això n'heu de tenir) afegiu els elements "no freds" i removeu-los bé. Quan el sucre s'hagi desfet, fiqueu tot el gel picat i poseu-hi el túrmix. Bateu bé, fins que us quedi granissat. Aquest és el punt important.

Ara, a cada copa, feu un cop de marrasquino (a can Floridita en diuen "cinco gotas") i serviu amb canyetes curtes.
I ja està. A gaudir d'un còctel autèntic que tornava boig Hemingway.

Warning?

No sé si cal; això també és un còctel. No tant fort com el Margarita, però Deu n'hi dó. Amb tres ja esteu K.O. Qui avisa....


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada