Però avui explico una recepta de "les altres"; avui faig galtes de porc guisades al forn. Això vol dir que, enlloc de guisar a la cassola, agafo una cassola de fang i faig el guisat dins el forn.
Avantatges? Senzillesa. Posar els ingredients i anar passant per assegurar-te de que tot va més o menys bé. Senzillesa també per que manipules menys i per tant embrutes menys. I en quant al procés de cuina, pots aprofitar per torrar la superfície mentre guises per sota. I bé; la barreja és interessant. I si no, ara ho veuràs.
Galtes guisades al forn per a dues persones (si voleu 4, multipliqueu les quantitats per dos):
- Dues galtes de porc netes
- Una ceba grossa
- Mitja cabeça d'alls
- Una pastanaga
- Una fulla de llorer i herbetes al gust (un polsim de farigola i romaní, per exemple)
- Mig got d'aigua mineral
- Opcionals; mig got de vi blanc, un grapat de bolets de temporada.
Escalfem el forn; amb el turbo, a 180º, durant uns minuts, mentre preparem la cassola.
Posem l'oli a la cassola, els alls pelats però no picats, la ceba en juliana, igual que la pastanaga, i jo he afegit uns fredolics que em quedaven a la nevera.
Salpebrem les galtes i les podem a sobre de tots els vegetals. Afegim les herbetes i el mig got d'aigua (i el vi, si voleu).
I cap al forn, més o menys a mitja alçada. Cada deu minuts, obrim-lo i remulleu les galtes amb els sucs de la cocció.
Quan hagi passat mitja hora, fem un cop d'ull. Si la galta està torradeta per sobre, podem treure el turbo i posar la cocció tradicional. Tanquem el forn durant mitja hora més.
Passat aquest temps, donem-li la volta a les galtes. Tot i que portem una hora de cocció, segurament hi ha molta aigua encara a la cassola. Posem la temperatura al màxim i el turbo. Així torrarem les galtes per sota i evaporarem una mica més de suc. Quant de temps hem d'estar així? Depèn de moltes coses, per tant vigilem-lo cada tres o quatre minuts. Però en total seran menys de 15 minuts segur, o se us cremaran les galtes.
I quan estiguin, aturem completament el forn, traiem la cassola, girem altre cop les galtes i reservem novament la cassola dins el forn fins l'hora de menjar-nos el plat.
Les galtes queden molt tendres, però amb la superfície lleugerament cruixent. I servides amb el suquet, boníssimes.
Que aprofiti!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaNyan! A mi m'agradaven a la xurrasquera...
EliminaEl fon només abaix?
La xurrasquera era una passada. Però feia falta gas per a que funcionés.
ResponEliminaFoc a dalt i abaix. I turbo. Sí.